preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bratoljuba Klaića, Bizovac

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Dnevno provedem za računalom :

Korisni linkovi
 

Flag Counter

 

 

 

  

   
 
       
       
 
 
        
        
       
 
      

 

   

      

 

    

 

   

     

     

     

   

    

 

    
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2010.

Ukupno: 268364
Ovaj mjesec: 1730
Područna škola Samatovci

O  mjestu

Samatovci su naselje u općini Bizovac.Nalaze se istočno od Bizovca. Pojava prvih naseljenika seže u daleku prošlost srednjeg i mlađeg eneolitika. Površinski nalazi keramike, koštanih i kamenih alatki pripisuje se sopotskoj kulturi.

Od 1721. godine Samatovci se nalaze u sastavu valpovačkog vlastelinstva kao pustara. Prema popisu koje je obavilo vlastelinstvo 1885. god. imale su pustare Samatovci, Selci i Cerovac ukupno 143 stanovnika. Prema popisu stanovništva 1991. godine Samatovci su imali 568 žitelja.

Područna crkva Pohođenja Blažene Djevice Marije pripada župi Bizovac. Blagdan crkve slavi se 31. svibnja (proštenje ili kirvaj).

O školi

Školska zgrada Samatovci je starog zdanja, a 2009. g. je otvoreno novo Športsko igralište za nogomet i košarku. Pored djelatnika škole, događaju su bili nazočni ravnatelj škole, Ante Lovrinčević i načelnik općine Bizovac, gosp. Srećko Vuković, župan Krešimir Bubalo te dr. gosti, učenici škole i njihovi roditelji.

Novosti  u školskoj godini 2011./12.

 U školskoj 2011/2012. godini naša škola broji 2 kombinirana razredna odjela u kojima je raspoređeno 29 učenika. 1. i 3. r. čini 14 učenika, a učiteljica je Svjetlana Karlović. 2. i 4. r. čini 15 učenika, a učiteljica je Hilda Čapo.

 Engleski jezik izvodi prof. Sanja Vidaković, a glazbenu kulturu u 4. r. prof. Andrea Jandrok-Škugor. Izbornu nastavu vjeronauka izvodi vjeroučitelj Slaven Školka. Voditeljica škole je nastavnica Hilda Čapo. O čistoći škole i okoliša brine djelatnica Sanja Antolović.

UNICEF- ov projekt u našoj školi

UNICEF-ov projekt „Za sigurno i poticajno okruženje u školama“ započet prošle školske godine nastavljamo i ove šk. godine.Učenici i roditelji upoznati su sa programom projekta. Do sada je u razrednim odjelima ostvareno 6 radionica „Uspostava vrijednosti i pravila“ te dvije radionice s roditeljima na roditeljskim sastancima.Učenici su također i kreativno sudjelovali izrađujući plakate na istu temu

.

Projekt ruksak 

Početkom rujna, u drugom nastavnom tjednu, na satu vjeronauka, vjeroučitelj je predstavio ovaj projekt svim učenicima od  1. do 4. r. Vrlo smo ponosni što su se svi učenici odazvali te tako ostvarili cilj jer je sakupljeno mnogo ranaca i školskih pernica i drugog školskog pribora pa ćemo tako pomoći siromašnoj djeci Istočne Afrike.

Pozdrav jeseni
Učenici naše škole prigodno su pozdravili jesen.  23.9. pod satom Razrednog odjela uputili smo se u šetnju u bliži okoliš škole, a potom izvodili igrokaze o jeseni i estetski uredili učionice.

Društveno koristan rad,  Akcija sakupljanja starog papira

3. listopada u našoj školi učenici i roditelji 2. i 4. r. zajedno sa razrednicom sudjelovali su u Akciji sakupljanja starog papira kako bi ekološki djelovali i spasili šume.
 
Svjetski dan hrane i zahvala za plodove zemlje 16. listopad, Svjetski dan hrane, učenici naše škole zajedno su sa svojim obiteljima te nastavnicama i vjeroučiteljem prigodno obilježili na svečanoj svetoj misi zahvalnici za plodove zemlje.

Svečana misa odslužena je 9. listopada u 9 h  i 30 min. Vodio ju je župnik Zoran Ćosić. Djeca su prinosila krušne proizvode što su pripravili zajedno sa svojim roditeljima.Nakon Svete mise svi smo zajedno dijelili iste, a također dio i prodavali. Prikupljen prihod darovao se za misije i naše misionare.


preskoči na navigaciju