preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bratoljuba Klaića, Bizovac

Login
Kalendar
« Srpanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Dnevno provedem za računalom :

Korisni linkovi
 

Flag Counter

 

 

 

  

   
 
       
       
 
 
        
        
       
 
      

 

   

      

 

    

 

   

     

     

     

   

    

 

    
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2010.

Ukupno: 275986
Ovaj mjesec: 2036
Mediji o nama
RSS


 

 

PRVI PUT URUČENE NAGRADE OPĆINE BIZOVAC

U povodu Dana Općine, 17. travnja, prvi su put dodijeljena javna priznanja Općine Bizovac. Prve tri nagrade Općine Bizovac pripale su Slavici Sabljić, Ivanu Sršiću i Osnovnoj školi Bratoljuba Klaića.

Osnovna škola Bratoljuba Klaića Bizovac

Bizovačkoj osnovnoj školi nagrada je dodijeljena za osobiti doprinos i postignuća na području odgoja i obrazovanja, jer kao odgojno obrazovna ustanova predstavlja jednu od najbolje organiziranih ustanova na području Osječko-baranjske županije. U sklopu organizacije rada u školi je zaposleno 36 učitelja, nastavnika i pedagoških radnika te 13 pomoćno tehničkih radnika. Nagradu je primio ravnatelj Osnovne škole Ante Lovrinčević.

Članak objavljen 14.04.2010. u informativnom tjedniku Valpovština info

 

 

Što bi stari..


BIZOVAC Sunčan dan poslužio je kao najljepša scenska kulisa za projektni dan „Što bi stari rekli sada“ koji se jučer (28. svibnja) održao na sportskim terenima Osnovne škole Bratoljuba Klaića iz Bizovca.

U bogatom programu sudjelovali su učenici i profesori osnovne škole te njihovi gosti. Centralni je događaj bila Mala olimpijada starih športova, a začinilo ju je niz popratnih aktivnosti; nastup školskog zbora, malih recitatora, dječje skupine KUD-a Cret, pa čak i kung-fu Šokaca. Uz sve to, dvorište škole ispunili su i brojni štandovi sa šarolikom ponudom. Nazočnima su se obratili ravnatelj Osnovne škole Bratoljuba Klaića Ante Lovrinčević, načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković, te uvaženi sportski gosti - kuma projektnog dana Kaja Ileš i Robert Seligman, koji je na projektnom danu prvi put gostovao. Program su vodili učenici uz pomoć mentora, prof. Dubravka Bartulca. U svim disciplinama vodile su se teške borbe, no na koncu je, u olimpijskom duhu zaključeno – bitno je sudjelovati.

Članak objavljen 29.05.2010. u informativnom tjedniku Valpovština info

Paraolimpijski školski dan proveden u Bizovcu    
Srijeda, 13 Travanj 2011 09:45

BIZOVAC Jučer je Osnovna škola Bratoljuba Klaića Bizovac organizirala obilježavanje Paraolimpijskog školskog dana. - Paraolimpijski školski dan je međunarodni projekt čiji je cilj promovirati paraolimpijske športove među učenicima kao i senzibiliziranje javnosti, posebno djece, sa učenicima s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Mi smo jedna od četiri škole u Hrvatskoj koje provode ovaj program. Pod geslom „Tko se igra taj se voli“ i kroz raznolike aktivnosti tijekom dana želimo doprinijeti duhu jednakosti, razumijevanja i prihvaćanja. U sklopu Paraolimpijskog školskog dana organizirat ćemo različite igre i aktivnosti  kojima se bave osobe s invaliditetom kao što su: dresurno i terapijsko jahanje, košarka u kolicima, boćanje za osobe s cerebralnom paralizom i drugo, rekao je ravnatelj Osnovne škole Bratoljuba Klaića Ante Lovrinčević. Uz predstavnike Hrvatskog paraolimpijskog odbora gosti su bili istaknuti sportaši s invaliditetom među kojima su Ivan Sršić (sudionik Paraolimpijskih igara u Ateni i Pekingu i kandidat za Paraolimpijske igre u Londonu 2012. godine) i košarkaši u invalidskim kolicima iz Slavonskog Broda. 
- Naša je općina bogata udrugama. Na našem prostoru djeluje ih čak 42, a od toga je veliki broj sportskih. Ponosni smo na našeg sudionika Paraolimpijskih igara Ivana Sršića koji širom svijeta pronosi ime Bizovca, i osnovnoškolce koji su pobijedili na županijskom natjecanju u malom nogometu, pozdravio je okupljene načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković i pozvao ih da ostatak dana provedu u sportskom duhu. 
- Program Paraolimpijskog dana provodi se u šest država u svijetu. Hrvatska je sportska država, sportaši s invaliditetom to dokazuju svakog dana. Ovdje će vam prezentirati kako oni treniraju i koliko je to teško tehnički izvedivo. Uđite u razgovor s našim sportašima i iskusite ono što oni svaki dan prolaze da bi postigli ovakve rezultate, poručili su mnoštvu predstavnici Paraolimpijskog odbora. Okupljene su pozdravili i bivši učenik bizovačke škole Danijel Balažić, Mato Štesić i Marijan Almaš, a nastupom je manifestaciju uveličao i zbor na glasovnom jeziku iz Osijeka, te domaćini, plesna skupina Osnovne škole Bratoljuba Klaića. 

 

 

    

 

preskoči na navigaciju