« Travanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
Učenici 1. razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Oremuš različitim
aktivnostima sudjelovali su u Međunarodnom projektu FoodEducators. Cilj
programa projekta FoodEducators je promicanje zdravih i održivih izbora hrane
među mladima i poticanje da budu nositelji promjena koje su potrebne našem
prehrambenom sustavu.
Učenici su uz pomoć slikovnice upoznali vrste namirnica i njihov utjecaj
na zdravlje, potom su vodili tjedni jelovnik voća i povrća s ciljem unosa pet
obroka voća i povrća dnevno. Osvoji 5 svaki dan! Sve u korelaciji s
matematikom i skupovima.
Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktičan, najzanimljiviji dio. Pripremali su
zdrave obroke i tako obilježili Tjedan zdravog doručka. Najprije su to bili voćni
ražnjići u ritmu, integrirajući pojam niza i ritma. Nakon toga zdravi doručak od
voća, jogurta, meda i chia sjemenki i na kraju su izradili i zasladili se ružicama
od jabuka.
Kao završna aktivnost, uz pomoć slikovnice Kako su Dora i Mario spasili
hranu, osvijestili su što je otpad i načine kako smanjiti otpad od hrane.
Tekst i fotografije: Ivana Oremuš, učiteljica