preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bratoljuba Klaića, Bizovac

Login
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Dnevno provedem za računalom :





Korisni linkovi
 

Flag Counter

 

 

 

  

   
 
       
       
 
 
        
        
        
 
      

 

   

      

 

    

 

   

     

     

     

   

    

 

    
 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 11. 2010.

Ukupno: 288532
Ovaj mjesec: 1434
Ovaj tjedan: 309
Naše vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
16. listopada obilježili smo Svjetski dan hrane
Autor: Katarina Antolašić, 28. 10. 2024.

Zdrava prehrana igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, pretilosti, dijabetesa, visokog krvnog tlaka, povišenog kolesterola te određenih oblika raka. Osim što omogućuje normalno funkcioniranje tijela i zadovoljava osnovne fiziološke potrebe, zdrava prehrana značajno smanjuje rizik od bolesti, i kratkoročno i dugoročno. Svaka skupina hrane ima specifičnu ulogu u osiguravanju esencijalnih hranjivih tvari za naše tijelo. Djetinjstvo je ključno razdoblje za upoznavanje djece s novim zdravim namirnicama i razvoj pozitivnih prehrambenih navika. Navike su ponašanja koja se stječu ponavljanjem, a dom i škola su mjesta gdje djeca najviše usvajaju ta ponašanja.

(Tekst i grafike preuzete s https://www.foodeducators.eu/hr/)

Kako bi i naši učenici razumjeli važnost zdrave prehrane,  psihologinja je provela radionice u drugom, trećem i petom razredu na temu Što znači zdravo jesti? u sklopu Foodeducators projekta. Učenici su naučili zašto je bitno jesti raznoliku hranu, koliko često to treba činiti i koje su koristi za zdravlje. Ova radionica imala je za cilj objasniti važnost konzumacije hrane iz različitih prehrambenih skupina kako bi tijelo dobilo sve potrebne hranjive tvari za održavanje snage, energije i vitalnosti. Nakon ove radionice, učenici bolje razumiju da svaka skupina hrane nudi različite hranjive tvari i korisne sastojke, poput vlakana, te zašto je važno jesti raznoliku hranu.  Učenici drugog i trećeg razreda crtali su tijekom radionice zdrave obroke koje vole jesti dok su učenici petog razreda u skupinama osmislili zdravi jelovnik za cijeli tjedan čime su potaknuli druge na zdravu prehranu.

učenici drugog razreda

Nakon što smo obilježili Dane kruha 13. listopada, u tjednu od  14. do 18. listopada obilježili smo i Tjedan školskog  doručka kuhanim obrocima u našoj školi koje svježe pripremaju naše kuharice kao i Dan jabuka koji se obilježava 20. listopada. Učenici i njihovi roditelji te učiteljice  su umijesili, pravili i pekli pite i štrudle od jabuka kojima su se potom svi i zasladili. 

 

Psihologinja Zvončica Kučanda

Učiteljica 2. razreda Romana Žužić

Učiteljica 3. razreda Branka Kranjčević

Razrednica 5. a Klara Vuković

 

Ostale fotografije pogledajte ovdje.

 

 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju